Titkolt lakótársak.

Szingapúrban feloldották azt a tilalmat, ami a macskákra vonatkozott az elmúlt 30 évben, ugyanis különös módon az állami tulajdonú lakásokban eddig nem lehetett cicákat tartani. Márpedig a lakosság 80%-a ilyen otthonokban él.

Érdekes módon a tilalom a kutyákra nem terjedt ki, amikor az egész állami házépítési program elkezdődött 30 évvel ezelőtt, márpedig mindnyájan tudjuk, hogy az ebekkel azért egy házban több a gond, hangosabbak, vehemensebbek, adott esetben zavarhatják a többi lakót. A cicák sokkal nyugodtabbak, érthetetlen, hogy őket miért zárták ki anno a tartható állatok köréből.

Sunny, a többi fiatalhoz hasonlóan állami tulajdonú lakásban él és noha elmondása szerint sokan, így ő is illegálisan tart macskát, nem tud rá hivatalosan kisállat-biztosítást kötni és nem jut hozzá bizonyos állatgyógyászati termékekhez sem. Sőt, ha elveszítené a cicáját, Mooncake-et, nem lenne semmiféle eszköze arra, hogy a tulajdonát bizonyítsa, amennyiben a gyepmester megtalálná az állatot.

Állítólag egy nemrég végzett felmérés során az állami lakásokban élők közül 10-ből 9 azt válaszolta, hogy a cicák jó állatok, nem bomlasztók és ezt most végre a hatóságok is belátták. Érdekes lesz megfigyelni, hogy most hány, eddig titokban tartott cica kerül napvilágra.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org