in

Szúrós kaktuszdarabokkal teletűzdelt élő tűpárna – de vajon ki segített rajta?

Veszélyes kaktuszkaland – hogy élte túl a kisállat?
Az USA-ban történt nemrég az eset, ahol is egy idős hölgy, név szerint Gwen Maxwell  alig lépett ki háza ajtaján, amikor egy, az úttesten éppen átkelő, sérültnek látszó, furcsa testű kisállatra lett figyelmes.

A 85 éves hölgy, korát meghazudtolva gyorsan odasprintelt a kölyökkutyának vélt szerzethez, hogy megmentse egy nagyon is lehetséges gázolástól. Ahogy egyre közeledett a “kutyushoz”, úgy vált egyre világosabbá számára, hogy nagy baj van.

Kiderült, hogy amit lát, nem más, mint egy csúnyán pórul járt, letört kaktuszdarabokkal “teletűzdelt” fiatal állat.

A látvány szinte sokkolta. Még megdöbbentőbb volt számára, mikor rájött, hogy a szerencsétlen pára nem is kutya, hanem egy alig pár hetes prérifarkas, más néven kojot.

A kölyök testére összesen hét jókora kaktuszdarab tapadt rá. Még a kaktusz fajtáját is tudni lehetett: a Közép- és Észak-Amerika száraz területein őshonos és a szabadban is tömegesen előforduló bokorkaktuszról volt szó.

A kaktuszdarabok az állat lábát, nyakát és fejét borították. A kimerültnek látszó kölyök a földre roskadt, a hölgy pedig sietett segítséget hívni.

Szerencsére a szomszédos golfpályán tartózkodó két férfi kész volt segíteni a bajba jutott állaton.

Vastag munkáskesztyűt húztak és fogókkal sorban eltávolították a prérifarkas bundájára tapadt szúrós növénydarabokat.

Az apró állat a beavatkozást végig nyugodtan tűrte, nem próbált támadni, még a hangját sem lehetett hallani.

Pedig jó néhány sebet ejtett rajta a kaktusz.

Miután megszabadították az agresszív növénytől, a kojot nem teketóriázott sokáig, elfutott abba az irányba, ahol a közelben az anyja várta.

A két állat pillanatok alatt szem elől veszett a bokros területen.

Az önzetlen segítőkészségnek köszönhetően a kölyök ismét biztonságban érezhette magát, anyja szinte teljes épségben visszakapta őt.

Jól néznek ki… a kerítésen!

Fókából kutya – egy tacskó sikeres fogyásának története