James Blackwood nyugalmazott lovasrendőr számos bolyhos ragadozót tudhat a barátjának.

Az egész azzal kezdődött, hogy a férfi néhai felesége 1999-ben hazavitt egy sérült mosómedvét. Gondosan ápolták, amíg az állat teljesen fel nem épült, aztán szabadon engedték. Ez a mosómedve később visszatért a kölykével, majd egyre több társával.

James párja 2003-ban elhunyt, de a férfi megígérte neki, hogy gondoskodni fog a náluk élő macskákról és az erdei barátaikról is. A bácsi állja a szavát, azóta is minden este eteti a környékről érkező mosómedvéket. Az állatok már annyira ismerik és szeretik a jótevőjüket, hogy sokszor már az ajtaja előtt várják az érkezését. A finom falatok rabul ejtik őket, sokszor türelmetlenül ugrálnak James vállán:

A mosómedve könnyen felismerhető gyűrűs farkáról és jellegzetes bandita maszkjáról. Az eredetileg magányosan élő állatok sokszor verődnek bandába, ha élelemről van szó. Nem túl válogatósak, gyakorlatilag mindent megesznek. Bár sokszor tettek kísérletet a háziasításukra, nem lettek belőlük kiskedvencek. Sok helyen törvény is tiltja a tartásukat, a velük való kapcsolattartást azonban nem. Általában nem jelentenek veszélyt az emberre, de mégsem tanácsos babusgatni őket, ugyanis olyan betegségeket hordozhatnak, mint a veszettség vagy a pestis.

A bácsi azonban nem fél, több mint 20 éve jó kapcsolatot ápol a környék állataival.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: OddityCentral