Már, ha éppen úgy tartja kedvük.

A kutyák és a macskák képességei lényegében megegyeznek a taníthatóságot illetően.

Az engedelmességről, vagy még inkább annak a hiányáról szóló legendákat nem az ismeretszerzési nehézség okozza. Az egyik legkontrasztosabb különbség a kutyák és a macskák között az, hogy általában sokkal több energiát fektetünk egy kutya oktatásába, mint egy macskáéba, hiszen az utóbbi sok dolgot magától is megtanul. Nem kell megmutatnunk neki, hogyan fogjon egeret vagy váljon szobatisztává, ezeket sokszor magától sajátítja el.

A másik pedig, hogy amíg egy kutya figyelmének a középpontjában az ember áll, számára jutalom a figyelmünk, a macskák kevésbé néznek fel ránk. Bár igénylik a közelségünket és gondoskodásunkat, közel sem akkor mértékben, mint egy eb. Így egy cicus figyelmét fenntartani is nehezebb, hogy valamit megtegyen a kedvünkért. Persze attól még nem lehetetlen, sőt! A finom falatok és a játék szinte minden állatnál beválik, ha szeretnénk, hogy elsajátítsanak valamit. Egy macskát is rá lehet venni, hogy szóra leüljön vagy más trükköt végrehajtson, csak türelmes és kitartó tanítást igényel.

Ha jutalomfalat jár egy adott tevékenység mellé, akkor hamar rájön, hogy, mit várunk tőle. Ha elég motivált, meg is teszi!

Vagy csak néz ránk megvető szemekkel, hogy gügyögve csinálunk bohócot magunkból egy falatkával a kezünkben.