2001 óta a cannes-i filmfesztiválon a kutyusokat is díjazzák.

A Kutya Pálma (Palm Dog) a legjobb négylábú színészeknek járó elismerés. Meg is érdemlik, nagyon sok remekművet alkottak a közreműködésükkel. Ismerkedjünk meg a filmcsillagokkal:

2018. nyertesei Matteo Garrone nevével jegyzett ‘Dogman’ című filmben szereplő kutyusok. A történet egy kutyakozmetikusról szól, aki kétes üzletekkel egészíti ki keresetét. A film és a benne szereplő emberek és állatok együtt több díjat is bezsebeltek.

2017. nyertese Einstein volt, aki Brunot alakította a ‘The Meyerowitz Stories’ című filmben. Nem kisebb nevekkel játszott együtt mint, Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel és Emma Thompson. Remek dráma, fájdalmasan humoros pillanatokkal, ami bemutatja a széthulló, majd ismét magára találó család történetét.

2016-ban Nellie kapta a Kutya Pálmát, a ‘Paterson’ című filmben nyújtott alakításáért.

2015. nyertese Lucky volt Dixie szerepében, az ezeregy éjszaka meséi ihlette ‘Arabian Nights’ című filmben szerepléséért.

2014-ben Mundruczó Kornél Fehér Isten (White God) című filmje egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el, ahol a származás kulcskérdéssé válik. A több, mint 200 kutya szereplésével forgatott film főszereplő kutyát, Hagent alakító Body és Luke nevű kutyák megkapták a legjobb négylábú színészeknek járó elismerést.

https://youtu.be/morSs_f3lxg

Az ünnepségre csokornyakkendőben érkezett a filmsztár:

https://www.instagram.com/p/q7wMDWL2Mr/

Forrás: wikipedia, imdb