A nagy meleg a cicákat is megviseli.

Még akkor is, ha ők köztudottan imádnak a napon sütkérezni, és odavannak a melegért. Ráadásul mintha a cicák nem nagyon noszogatnák a gazdit, hogy segítsen, ha szomjasak. Ezért fontos, hogy figyeljünk rájuk oda, mindig legyen elérhető számukra megfelelő mennyiségű víz.

De vajon mekkora az elegendő mennyiség? A szakirodalom szerint egy egészséges macska átlagos folyadékbevitele naponta közel fél deciliter testtömegkilogrammonként. Vagyis egy négy kilós állat naponta közel egy pohárnyi, azaz 2 dl vizet iszik. Ebbe beleszámolandó a cica által elfogyasztott táplálékban lévő folyadékmennyiség is.

A cicusok útjai gyakran nehezen követhetők, életüknek számos része rejtve maradhat előttünk. Így például könnyen előfordulhat, hogy azt hisszük, alig isznak, miközben ők gondosan lenyalogatták a vízcseppeket a fürdőkádról. Vagy kilefetyelték a vizet a cserepes virágaink alól. Vagyis ha úgy tűnik, nem iszik eleget kedvencünk – nem fogy el nagyjából a fent említett mennyiség – próbáljuk végiggondolni, kiegészíthette azt más forrásból.

Forrás: vitapet.hu

Ha pedig úgy látod, hogy mindent megtettél a cél érdekében, de a kis szőrgombóc nem él a lehetőséggel, hogy igyon, esetleg még a megszokottól el is tér a viselkedése, érdemes megmutatni szakembernek. Állatorvosok elérhetőségeit országszerte itt találod: Országos Állatorvos Kereső