Bár nem rendeznek esküvőt, mégis nagyon komolyan veszik az összetartozást.

Lehet az szerelem vagy pusztán csak praktikum, kitartanak egymás mellett jóban és rosszban. Sokat tanulhatunk tőlük a hűségről és odaadásról, szívmelengető, ahogyan ragaszkodnak egymáshoz. Nézzük, melyik állatfajokra jellemző ez a fajta elkötelezettség:

Farkasok

A hím és nőstény farkas szerelmesen családot alapítanak, az utódaikkal alkotnak falkát, mint egy nagy család. Ha a cseperedő generáció esetleg el is hagyná a falkát, a szülők együtt maradnak.

Vidrák

Bár alapvetően magányosan élnek, a szerelem és a kölykök összekötik őket. Náluk előfordulhat válás, de amíg tart a románc, addig akár egymás mancsát fogva úszkálnak.

Gibbonok

Hűséges párt alkotnak, szeretettel és odaadással gondoskodnak egymásról. Együtt lógnak a fákon és sok időt töltenek kurkászással is. Kapcsolataik monogámok, de előfordulhat, hogy ha mégis elmúlik a szerelem, akkor kivételesen elválnak útjaik.

A tartós romantikázás nem csak az emlősök között fordul elő, a madaraknál jóval gyakoribb. Nem véletlenül váltak a szerelem jelképévé a hattyúk vagy épp a gerlék. A ragaszkodás és a hűség megfigyelhető az albatroszoknál, gólyáknál, darvaknál, a fehérfejű rétisasoknál, de még a nem túl szép madárnak számító hollókeselyűknél is.

A hattyúk összetartozása könnyedén észrevehető.

Hogy mi alapján választanak igazából párt, azt lehet, hogy sosem tudjuk meg igazából. Mégis úgy tűnik, jobban megy nekik, mint az embereknek.

Forrás: AnimalsArea