Ha sokat időzünk együtt és elég szoros a kapocs.

A kutyusok remek megfigyelők és előszeretettel idomulnak a falkához. Mivel mi jelentjük számukra a családot, így általában hozzánk igazodnak a lehetőségeik fényében. Azon túl, hogy remekül ráéreznek a hangulatainkra, hogyan próbálnak meg hasonulni a hozzájuk közel álló emberekhez?

Közös alvás

Amikor mi pihenünk akkor ő is, vagy sokszor még azon kívül is. Ha megengedett, akkor szívesen bújik mellénk, de még az is előfordulhat, hogy olyan pózban alszik, mint mi.

Éhes, amikor mi is

Ha sikerül tartani a napi rutint, akkor ugyanazon időben éhes lesz, amit valamilyen módon a tudtunkra ad. Persze, ha csak mi eszünk, ő egyértelműen megkívánja és nyálcsorgatva vágyódik a finomságunk után a nap bármely szakaszában.

Csatlakozik az edzésünkhöz

Nem csak a sétában, kirándulásban partner, hanem ha otthon edzünk, olykor megpróbálhat utánozni minket. Így lesznek a vicces videók, amin kutyusok fekvőtámaszoznak vagy táncolnak.

Megpróbál “beszélni”

Ha sokat beszélünk, hozzá vagy vele, megpróbálhat a maga módján válaszolni. Ez lehet dünnyögéstől a vonyításig sok minden, általában attól függ, mire kap pozitív visszajelzést.

Hasonlóan fejezi ki a szeretetét

Ha gyakran ölelgetjük, lehet, hogy megpróbál ő is megölelni, ha gyakran kap ajándékot, lehet, hogy ő is megpróbálni adni. Lehet az egy falevél vagy egy kisebb zsákmány, megoszthatja a számára legfontosabbal.