A kutatások szerint az alternatív valóság csökkenti a stresszt.

Korábban már bebizonyosodott, hogy a zene milyen jó hatással van a szarvasmarhákra. Szeretik a zenét és a játékot is. Több alkalommal, amikor élőben zenéltek az állatoknak, vagy zenét játszottak le nekik, látványosan nyugodtabbak lettek. Mivel a stressz számukra is komoly következményekkel járhat, így nem meglepő, hogy a békés jószág több tejet is termel.

Ezért gondolják úgy, hogy a virtuális szemüveg segíthet, ami egy dús legelő képét vetíti az egyébként zárt helyen teleltetett állatok elé, amitől jobban érzik magukat. Az első kísérletben két jószág kapott a modern eszközből, akiknek 22 literről 27 literre nőtt a tejtermése.

Érdekes felvetés, de hogyan tájékozódnak ezek az állatok a szemüvegben? Mert hiába látnak maguk előtt egy legelőt, ha közben a gyakorlatban korlátokba ütköznek. Ez lenne a jövő?

Ahhoz, hogy a szarvasmarha boldog legyen, kényelmes száraz fekhelyre, fedélre, kellő mennyiségű és minőségű táplálékra és ivóvízre van szüksége, továbbá nyugalomra. A legtöbb tehenészet is jól járna, ha ezt biztosítaná számukra a megfelelő bánásmód mellett.

Napjainkban rengeteg lélekvesztőben megy a nagyüzemi termelés, ahol az állatokkal eszközként bánnak hozzá nem értő, kegyetlen emberek. Talán először ezen kellene változtatni, mielőtt a teheneket is átvezetjük a virtuális világba.

Forrás: The Sun