in

Ausztrál juhászkutya, a tanulékony, terelő családtag

Az impozáns és intelligens juhász egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A neve kissé megtévesztő, hiszen Amerikából származik, de világszerte ‘aussie’-ként is ismerik. Ez a közepes termetű, átlagosan  46-58 centiméter marmagasságú,16-32 kilogramm testsúlyú, színes, puha bundával rendelkező kutyus hamar belopta magát az emberek szívébe.

Az ausztrál juhászkutya vérbeli pásztorkutya, imádja a feladatokat, a kihívást, amihez hihetetlen energikusság és intelligencia társul. Szeret az ember kedvében járni, de mivel nagyon gyorsan tanul, következetlen neveléssel könnyedén ragadnak rá a rossz tulajdonságok is. Kellő foglalkozással, türelemmel és szeretettel viszont könnyedén válik családtaggá is, aki megbízható munkatárs és imádnivaló kedvenc is egyben.

Sokoldalúságát bizonyítja, hogy helye van a különböző kutyás sportokban, mentőkutyaként a különböző kötelékekben, de a családban vagy egy farmon is remekül helytáll.

Megfelelési vágyát és tanulékonyságát bizonyítja Dusty is, aki a Green Valley Aussies családi tenyészet egyik kiemelkedő kanja, a farmon élve, ha kell kecskegidát etet, kisbabát cumiztat, beágyaz, jószágokat terel vagy épp őriz.

Instagram/GreenValleyAussies
Instagram/GreenValleyAussies

Ő is, ahogyan az ott élő többi kutya, és a fajtához tartozó többi példány szerte a világon általában roppant barátságos kicsikkel, nagyokkal és más állatokkal egyaránt. Ha elég mozgásteret kapnak és elegendő kihívást, akkor tényleg igazi, hűséges társsá válnak, akikkel dolgozni és szórakozni is ugyanolyan jó.

Mondd el a véleményed az állatvédelemről!

A polidaktil állatok igazán egyediek!