Az egykori utcacica mesés mindennapjai.

Jenőke rengeteg sorstársához hasonlóan az utcán töltötte mindennapjait, amikor az élete szerencsés fordulatot vett. Egy figyelmes állatorvos magához vette, majd szerető gazdit keresett számára. Jenőke mostanra éli a boldog házikedvencek mindennapjait, sőt, saját, egyre népesebb követőtáborral is büszkélkedhet. A következőkben a cicus történetét pótmamája, Jónás Ágnes soraiból ismerhetjük meg.

Cicánk, Jenőke 3,5 hónaposan, idén szeptemberben került hozzánk. Előtte Bátonyterenye utcáin kóborolt, és mivel eléggé félt, egy nap bebújt egy autó hátsó kerekéhez, s onnan nyávogott keservesen. Aztán megtörtént a csoda: egy kedves bácsi – akiről később kiderült, hogy cicológus egy rendelőben – felnyalábolta őt és hazavitte. Pár nappal később beoltotta, ellátta chippel, majd elkezdett Jenőnek gazdit keresni.

Dr. Révész Levente minket – Ágit és Dávidot – talált a legmegfelelőbbnek. Jenőke lakhelye most Budapest, s mondhatni aranyélete van: többemeletes kaparófa, külön szoba, játékok, jó minőségű eledelek, vitaminok állnak rendelkezésére, de amiből a legtöbbet kap, az egyértelműen a simogatás, a minőségi idő, a tréningezés és a becéző szavak.

Már eleve alomhoz volt szoktatva, így ezzel sok gondunk nem volt, de beletelt pár hétbe, míg leszoktattuk a függönyön való hintázásról. Számára az első naptól kezdve evidens volt, hogy köztünk vagy a lábunknál alszik. Bátor cicmók, és a drága játékokkal szemben előnyben részesíti az alufólia-galacsint.

Bipoláris tüneteket mutat: vannak túlságosan nyugodt, filozofikusan-melankolikusan bámulós időszakai, de képes egyetlen pillanat felhangolt állapotba kerülni. Mancsával két lábon állva a levegőbe bokszolgat, lenyávogja a plüssállatait, kekeckedik velük, vagy végigsöpör a lakáson, akár a TEK egy rajtaütéskor. Esténként elvárja, hogy masszírozzuk a halántékát és a bajusza körüli részt – ettől transzba esik.

Szereti a barokk zenét és a rappet (dagasztja a plédet közben). Animációs filmeket nem tévében, csakis laptop előtt hajlandó nézni, a tonhalas jutifalat a kedvence. Meglepően tanulékony: már képes pacsit adni, feküdni, ülni, labdát visszahozni, higgadtan csokornyakkendőt viselni. Kinézetre olyan, mint egy cirmos házicica, de a hátán lévő mintázatból bengáli felmenőkre is lehet következtetni.

Jenőke mindennapjai Facebook-oldalán követhetők!