in

Cukiság vagy probléma, ha rád ül a kutyád? Most kiderül!

Minden kedvenc imád ölben lenni, de vajon minden esetben jó ez?




Egy édes kis öleb a karjainkban igazán bájos, de van amikor egy 60 kilós kutya is ugyanúgy viselkedik. Korábban már megmutattuk ez mennyire mókás is tud lenni, de tulajdonképpen miért csinálják?

Sok oka lehet, nem árt tudnunk melyikkel is van dolgunk. Nézzük:

Hiányoztál és imád

Sokat voltál távol (2 perctől bármeddig terjedő időszak) és örül, hogy végre újra lát és mindenképp szeretne hozzád bújni. Hogy biztos ne menj el újra, a legpraktikusabb megoldásnak tűnik számára elfoglalni. Szó szerint. Így mindenképp kénytelen leszel figyelni rá és hozzáérni, amire annyira vágyik.

Dominancia

Kifejezheti vele az uralkodását is. Szükségük van arra, hogy tudják a falkában hol helyezkednek el a rangsorban, aminek te is tagja vagy. Jobb esetben vezére is, de a kutyus hajlamos lehet ezt megkérdőjelezni. Dominancia jele lehet, ha kérés nélkül vagy tiltakozás ellenére is ölbe ül, ezzel kisajátítva a területét. Ha rászólsz és nem megy le, esetleg morog vagy megpróbál odakapni, akkor bizony baj van. Érdemes olyankor helyretenni a kapcsolatot, vagy ha egyedül nem megy, akkor szakértő tanácsát kérni.

Kép: earthporm.com

Fél, ideges

Menedéket keres nálad és megnyugvást. Biztonságérzetet adhat neki a közelséged egy számára ijesztő helyzetben.

Védelem

Lehet, hogy pont te vagy ideges vagy szomorú és ő szeretne felvidítani, vigyázni rád. Biztonságot akar nyújtani , hogy helyreállhasson a lelki békéd. Továbbá a hozzád bújással gyakorlatilag “megjelöl” más kutyák számára is. Te csak a szőrrel a ruhádon szembesülsz, de más kutyáknak a hordozott illat jelzésértékű.

Kép:howtosurvivelifeinthesuburbs.com

Összetartozás

A falkában sokszor egymáshoz bújva vagy egymásra fekve alszanak és ezt próbálja rekonstruálni. Az összetartozás boldogító érzésével hajtja nyugodt álomra a fejét.

Forrás: cuteness

 

Kecske a fán, bizony!

Cica, aki egy másik bolygóról jöhetett