Az Angliában élő famíliának egy kisebb magánállatkertje van tulajdonképpen.

A népes állatsereg saját otthont kapott a kertben, de sok közülük a házban él. A 12 éves Robert például három pitonnal osztja meg a hálószobáját. Ha szép idő van, a kígyókat a kertbe is kiengedik napozni úgy, hogy közben a kicsik is ott játszanak. Egyik sem mérges kígyó, de sokuk szorítása veszélyes lehet, ezért soha nem hagyják a gyerekeket felügyelet nélkül velük. Robert legjobb barátja egyébként Rosie, a borz, aki nagyon jó hatással van az autista kisfiúra.

Az állatfarmhoz tartoznak még pókok, szurikáta, gyöngybagoly, nyúl, kacsa, gekkó, gyík, hörcsög, sün, de még óriáscsótány is. Scott Gavin családfő munkája is az állatokhoz kötődik, az otthonában tartott állatok közül soknak terápiás engedélye van. Így magával viszi őket idősotthonokba vagy épp büntetés-végrehajtási intézetekbe is. Örömmel mutatja meg ezeket az állatokat az embereknek, hogy jobban megismerhessék őket.

Az egzotikus állatfarm fenntartása havonta nagyjából 400 fontjába (kb. 150 ezer forint) kerül a családnak, de az értékük felbecsülhetetlen. Kevés gyereknek adatik meg, hogy ilyen közelről megismerhesse ezeket a különleges teremtményeket.

Kicsit hátborzongató, de mégis lenyűgöző! Azért a borzot mi is szívesen megsimogatnánk!

Forrás: LADBible