Lucy Carrington meghívást nyert egy angol reggeli műsorba, miután Twitterre kitette, hogy kutyája átállt a zöldségevő életmódra.

Az egész úgy indult, hogy a Storm névre hallgató husky elvesztette érdeklődését a kutyatáp iránt. Ez a jelenség nem lenne túl meglepő, hiszen sok táp egyre nagyobb százalékban tartalmaz szóját, burgonyát és hasonló összetevőket, míg egyre kevesebb húsfélét, ezért nem minden kutyus rajong az effajta eledelért. Amikor Storm nem akarta megenni a tápot, gazdája a változatosság kedvéért egy tál zöldséggel kínálta meg, amit elmondása szerint a kutya lelkesen fogyasztott el. Ekkor gondolta azt, hogy kedvence vegetáriánus lett és elkezdte zöldségekkel etetni.

Mielőtt meggyanúsítanák a hölgyet, hogy a saját étrendjét erőlteti háziállatára, ő és a családja valójában nagy húsfogyasztók, csak az eb váltott egészségesebb életmódra. Szerinte. Na, de mit szólt ehhez a husky?

A reggeli műsorban egy egészen egyszerű teszttel próbáltak ennek utánajárni. Két tálat tettek a kutyus elé: az egyikben zöldségek, a másikban húsféle, a választás lehetősége adott volt.

Szerinted melyiket ette meg?

Naná, hogy a húst!

A felszólaló állatorvos szerint egyre gyakoribb jelenség, hogy a gazdik vegetáriánus étrendre fogják kedvencüket, mondván az nagyon egészséges. Nos, a kutyáknak nem! Mindenevő lévén épp olyan szüksége van húsra a szervezetének, abból számos vitamint és tápanyagok nyer ki. Szüksége van neki is aminosavakra és persze D-vitaminra is, amit ők nem tudnak úgy a bőrükön szintetizálni, mint az emberek. A zöldségeket is szívesen fogyasztják bizonyos példányok alkalmilag vagy kiegészítőként, de önmagában az számukra kevés.

Fontos a változatos étrend, ami tartalmaz minden szükséges tápanyagot számára. Nem számodra…