Ázva, fázva, kiéhezve keresett menedéket a tomboló vihar elől egy kóbor kutya.

A philadelphiai ház tulajdonosai hajnalban arra ébredtek, hogy egy idegen kutya pislog rájuk álmos szemekkel a nappalijukban. Először azt gondolták, valaki betört hozzájuk, de ennek nem találták nyomát a házban. Az ajtók, ablakok csukva, mégis hogyan jutott be a kutya?

A biztonsági kamerájuk felvételeit végignézve arra a következtetésre jutottak, hogy az esti sétát követően a férj nem zárta be az ajtót, ami később a széltől kicsapódott. A kutyus éjjel 3 körül, némi hezitálást követően lopódzott be a nyitott ajtón, amit nem sokkal utána egy jó szándékú járókelő csukott be.

A pár a rossz bőrben lévő ebet reggel megfürdette, majd állatorvoshoz vitte. Ott kezelték a sérülését és megszabadították az élősködőitől. Ekkor derült ki az is, hogy már rég nem kölyök, 9 éves körül lehet. A Suzy nevet kapta és a család meg is tartotta.

Van az úgy, hogy nem a család választ magának kutyát, hanem a kutya választ magának családot. Ez egy szerencsés véletlen, amiből sikertörténet lett. A hátralevő éveit szeretetben és kellemes otthonban élheti le.

Forrás: The Dodo