Még egy kört?

Patrick egy póni, de cseppet sem átlagos lóéletet él: ő ugyanis polgármester. Egy angliai faluban egyelőre nem hivatalosan, ám annál büszkébben viseli a címét. Cockington utcáin gyakran látni, a település lakói rajonganak érte.

Az állat akkora sztár, hogy saját ivósarka van, amit kifejezetten az ő részére tartanak fenn. Merthogy Patrick sörözik, a kedvence a Guinness sör. A shetlandi pónival jó eséllyel összefuthatunk a helyi pubban, a The Drum-ban, ahol szívesen hajt fel egy korsóval.

A póni eredetileg terápiás póniként kezdte, amikor gazdája, Kirk Petrakis elvitte egy pubba, hogy segítsen azoknak a helyieknek, aki a pandémia alatt mentálisan kimerültek.

Patrick a mai napig eljár kórházakba, speciális iskolákba, ahol a mentális gondokkal küzdőkkel tölt némi időt.
Időközben azonban akkora népszerűségre tett szert, hogy állítólag több száz ember írta alá azt a petíciót, amelyben azt kérték, hogy a póni legyen a polgármester, miután a korábbi elöljáró, Don Mills 2019-ben elhunyt. Jelenleg Patrick a falu nem hivatalos polgármestere.

Petrakis és felesége, Hannah már egy saját, lámpával ellátott irodát is előkészített a lónak és önálló Purple Poppy emblémája is van – ez a háborús lovak és jótékonykodó állatok szimbóluma. Számos helyi politikus igyekszik jóban lenni a pónival és minden alkalmat megragadnak, hogy kezet- vagyis patát rázhassanak vele.

Forrás: nypost.com, kiemelt kép: SWNS