Húzz el innen, de rögtön!

A cicák lehetnek aranyosak, viccesek, kíváncsiak, elégedettek, könyörtelenek, morcosak, bosszúsak, unottak: megannyi mókás macskaarc.

A Racoon Society úgy döntött, hogy a jövő évi naptárában a macskák dühös oldalára fókuszál, így megalkották a 2024-es Morcos Macskák naptárukat.

Ez már a második év, hogy a társaság bosszús cicákról szóló naptárat jelentet meg, de a történet még korábban indult. Néhány évvel ezelőtt képeslapokat készítettek, mérges macskák képeihez írtak humoros szövegeket. Hamarosan olyan sok, jobbnál jobb kép közül válogathattak, hogy alig bírtak néhány mellett dönteni. A lapok sikere után fogalmazódott meg a naptár ötlete.

Bárki, aki már valaha találkozott macskával, tudja, hogy egy cica tucatnyi mókás fejet tud vágni.

Nem volt könnyű dolguk a készítőknek, ki kellett választaniuk azokat az arcokat, amelyek nem csupán közepesen voltak bosszúsak, de azt üzenték: „Húzz el innen, de rögtön!” Remek szórakozás volt a szelektálás, majd a képekhez találó, humoros mondatok megalkotása.

A Racoon Society több fotóssal is együtt dolgozott a munka során, ami lehetővé tette, hogy hóban, nyári kertben, jelmezben is készüljenek a cicákról képek.

Bár a kalendárium már önmagában is rendkívül vicces, a társaság még pluszban 300 olyan napot is jelzett rajta, ami további mókás ünneplésre ad okot.

Ezeket összeállítani is hihetetlenül szórakoztató volt. Néhány ilyen jeles nap ismertebb (például a nemzeti öltöztesd fel a kisállatodat nap január 14-én), de most átböngészve a naptárt elképesztő számban találunk majd kreatív, megmosolyogtató jeles napokat. Szinte mindennek van napja: megünnepelhetjük a cicusokkal együtt a szundikálást vagy akár a palacsintát is.

Forrás: mymodernmet.com, képek: theraccoonsociety.com

A kiemelt kép illusztráció.