in ,

Ezek voltak kedvenceink leggyakoribb karácsonyi ‘bűncselekményei’

Az Egyesült Királyságban készült felmérés szerint a háziállatok kicsivel több mint fele teszi emlékezetessé a karácsonyt valamilyen (gaz)tettel.
A csínytevésben élen járnak a Jack Russell terrierek és a sziámi macskák, de a többi kutya és macska is nagy számban tette felejthetetlenné az ünnepet. Ezek között is vannak népszerűbb bűnök, amik sokkal több háztartásban előfordulnak, mint hinnénk:

A dekoráció megrongálása

Ide tartozik a karácsonyfa felborítása, a díszek ellopkodása, más dekorációs elemek szétrágása és lepisilése is. A szoba közepén álló fenyő a csillogó-villogó csalogató díszeivel igen sok állatnak jelent kihívást vagy játékot. Vagy vécét.

Az ajándékok fosztogatása

Kicsomagolása és/vagy szétrágása és/vagy ellopása. Ott díszelegnek a fa alatt, rajtuk csomagolás. És ne felejtsük a kartondobozokat! Ó, a csodálatos kartondobozok, amelyekhez muszáj hozzájutniuk!

via GIPHY

Az ételek lopkodása

Sült hús, süti, bármi, ami könnyen elérhető. Vagy akár nem könnyen. Van az a finomság, amiért érdemes magasra mászni és áthágni a szabályokat, hátha a gazdi épp nem figyel. Vagy figyel, de majd bűnbánóan kell ránézni és akkor megbocsájt. Nem utálhat sokáig, hiszen ez a szeretet ünnepe.

A vendégek kínos helyzetbe hozása és/vagy a gazdi beégetése

Az előző bűncselekmények nyilvános elkövetése vagy különböző kombinációja. Ha a család kutyája vagy macskája az előzőeket kihagyta volna, még feldobhatja a hangulatot a vendégek intim szimatolásával, vagy egy, az ünnepi ebéd mellé elhelyezett könnyfakasztó pukival. A keményebb játékosok bűzölgő ‘ajándékot’ is hagyhatnak a lakás valamelyik pontján, preferálva az ajándékok közötti légüres teret, vagy bármi olyan csomópontot, ahol lehetőség szerint valaki tuti belelép.

Ezek bármelyike, vagy kombinációja biztosan megágyaz a káosznak, amit jó esetben nevetve idézünk majd fel évek múlva, akkor is, ha az adott pillanatban rettentően bosszantó.

Összességében az állattartók elég rugalmasan állnak ehhez a jelenséghez, hiszen a megkérdezettek közül sokaknak nem okozott különösebb gondot a kedvencük garázdasága, mondván, hogy a rokonok vagy vendégek fogadása sem jelent kevesebb kihívást.

Ez azért egy picit elgondolkodtató, de még van egy évünk felkészülnünk és felkészítenünk kedvencünket a következő karácsonyra!

Forrás: CountryLiving

 

 

A te kutyád mennyit vedlik?

Patkányokkal kerestetik a taposóaknákat és a tuberkulózist