in

Ezekre figyelj, ha magaddal vinnéd a kedvenced síelni!

Szerencsére elég sok kutyabarát hely van már, ahova magunkkal vihetjük a kutyusunkat is egy téli vakációra.
Mielőtt azonban belevágnánk, számos dologról kell előre és időben gondoskodnunk. Nézzük, melyek ezek:

Alapos előretervezés

Elsősorban gondold át, hogy a kutyád, hogy áll egy közös kiránduláshoz. Jól kijön a többi kutyával? Bírja a nyüzsgést és az idegeneket? Ha mindenre igennel felelsz, akkor járj utána a szállásadóhelynek! Biztos, hogy viheted a kedvenced? Mik a feltételei? Ezek után már csak azt kell átvenni, hogy bírja-e az utazást. Az autót, a vonatot, a repülőt vagy amivel közlekedni készülsz.

Állatorvosi ellenőrzés és okmányok

Érvényes veszettség elleni oltással és élősködők elleni kezelés után léphet át másik országba. Az oltási könyvön kívül szükség lehet kisállatútlevélre is, erről is tájékozódj előre! Egy rutin állatorvosi vizsgálaton, ha minden rendben van, útra kész. Érdemes a vakáció helyszínéül szolgáló országban, városban előforduló minden betegségről informálódni, és megnézni a környékbeli állatorvosi rendelőket, hogy baj esetén lehessen hová fordulni.

Utazás

Neki is csomagold be a saját holmiját: etetőtál, eledel, nyakörv, póráz (ezekből jó, ha van tartalék is!), takaró, játék, nasi, szájkosár, víz és amiből inni tud. Jobb, ha úgy indulsz el vele, mint egy kisgyermekkel, felkészülve minden eshetőségre! Az autóval utazás során szüksége van 2-3 óránként nyújtózni neki is, erről se feledkezz meg!

Ígéretes közös kaland lehet egy ilyen vakáció, de ha valamilyen oknál fogva mégsem viheted magaddal a kutyusod, akkor bízd rá olyanra, akinél jó kezekben lesz. Ha épp nincs olyan családtag vagy barát, aki tud gondoskodni róla, akkor egy kutyapanzió is jó választás lehet. Persze annak ára van, de biztonságban tudhatjuk kedvencünket a távollétünkben.

Forrás: kisallatorvos.hu

 

Booboo a világ lekedveltebb tengerimalaca jelenleg

Különleges keverék kutyák, akik rabul ejtik a szíved!