Azaz az állattartással és növénytermesztéssel kapcsolatos kellemetlenségek miatt nem lehet panaszt tenni többé!

Maurice, a kakas története indította el a lavinát, aminek kapcsán változtattak a törvényen.

Még 2019-ben robbant ki a botrány, a reggeli kukorékolás miatt tettek panaszt a szomszédok a lelkes szárnyas gazdái ellen, mondván az állat csendháborítást követ el a hajnali ébresztővel. Az ügy aztán bíróságra került és szabályos mozgalommá nőtte ki magát, ahogy kiálltak az emberek a vidéki élet járulékos zajai és szagai mellett. Maurice végül megmenekült és folytathatta azt, amire hivatott: kukorékolt reggel és gondoskodott a tyúkjairól.

Emiatt törvényt is hoztak a franciák, hogy a továbbiakban nem lehet panaszt tenni a vidéki zajok és szagok miatt, mert ezek már francia örökségnek minősülnek. El kell fogadni a kakakukorékolást, a tehénbőgést, a traktorok hangját, de a trágyaszagot is a jó érzés határain belül.

A hangok és a szagok vissza-visszatérő konfliktusok forrásai sok helyen, főként a városból vidékre költözők és a már régóta ott élők között. Amíg az emberek java a nyugalom reményében hagyja maga mögött a városi nyüzsgést, nem számol azzal, hogy a tanyavilág sem teljesen csendes, csak másképpen hangos. Az összes háztáji állat ad ki hangot, ahogy a földművelés is zajjal jár, ezt el kell fogadni!

Akinek ez nem megy, annak javasolt a füldugó vagy komolyabb hangszigetelés alkalmazása, mert az élet mindenhol zajjal jár!

Forrás: The Guardian