Így remélhetőleg több emberhez eljut a hírük.

Rengeteg kóbor kutya van az országban, és csak egy részüket tudják az állatvédők megmenteni túlterheltség miatt. Ha sikerül is, sokan közülük akár éveket is várhatnak egy szerető otthonra, arra, hogy valaki felfigyeljen rájuk.

A járvánnyal a támogatások és az örökbefogadó napok is megváltoztak, így a segítők más módon próbálják felhívni rájuk a figyelmet. A Pizza King és a WebGarden Kft. közös projektje, az úgynevezett Pizzakutya, amelynek keretében pizzásdobozokra ragasztják a gazdikereső állatok képeit, akik az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszerhez (EVÁR) tartozó állatmentő szervezetek mentettjei.

A fotó mellett szerepel majd egy QR-kód is, ami a Pizzakutyához irányítja az érdeklődőt, ahol részletesebb információkat kaphat a kiszemelt kutyusról. Bár most még minden esetben oltással és chippel rendelkező ebekről van szó, a későbbiekben terveznek macskákat és más gazdátlan állatokat is hirdetni.

Aki nem nagy pizzafogyasztó, az is megnézheti a hirdetéseket a kezdeményezés oldalán, sokan várnak szerető gazdira. Az örökbefogadás a befogadó és a befogadott életét is megváltoztatja, az átalakulás pedig szembetűnő. Ide kattintva szép példákat lehet látni az ilyen sikertörténetekből.

Forrás: Facebook/Pizzakutya