Azonnal fogod érezni a pozitív hatását!

A bennünk rejlő feszültség enyhítésében élen járnak a terápiás állatok. A kutyák és macskák közelségének jótékony hatásáról régóta tudunk, de kevesebb szó esik a nagyobb állatokról, pedig a  lovakon kívül a tehenek is segíthetnek a lelki egészségünk megőrzésében.

Hollandiából indult az ötlet, ahol évtizedek óta gyakorolják a tehénölelgetést (koe knuffelen), de mára már világszerte elterjedt. Egyre több farm nyújt olyan szolgáltatást, ahol adott összegért cserébe órákig időzhetünk a kiválasztott jószággal, bocikat, teheneket, bikákat ölelgethetünk, simogathatunk kedvünkre (és persze az ő kedvükre).

Mivel a tehenek szívverése lassabb, mint a miénk, viszont a testhőmérsékletük magasabb, így a megölelésük különösen nyugtatóan hat a számunkra. Az állatokhoz és a természethez is közelebb hoz egy ilyen élmény, ha a rohanó hétköznapokból kiszabadulva elidőzünk egy kicsit egy ilyen farmon.

Sokan félnek a hatalmas növényevőktől, pedig a borjú koruktól kézhez szokott, jó bánásmódban részesülő állatok nagyon szelídek. Amúgy sem jellemző rájuk az agresszió (maximum a bikákra), de nyugodt körülmények között, ha nincsenek megfélemlítve, vigyáznak ránk és örömmel veszik az emberek társaságát. Kíváncsiak, érdeklődőek, ráadásul a simogatás, ölelés, odabújás nekik is jól esik.

Aki fél a kifejlett példányok óriási termetétől, kezdheti a bocikkal, akiknek már a látványa is mosolyt csal az arcunkra, hát még a puha bundájuk érintése.

Szóval, ha valaki úgy érzi, nagyon feszült, irány keresni egy olyan helyet, ahol megölelhet egy szarvasmarhát!