in ,

Hogyan lesznek a kutyák és lovak remek játszópajtások?

A közös bennük leginkább, hogy évezredek óta az emberek közelségében élnek.
Míg a kutyák ragadozó felmenőkkel rendelkeznek, a lovak növényevő prédaként nem mutatnak túl sok hasonlóságot. Hogyan lehetnek mégis barátok?

Az alapvető ellentéteik ellenére sok közös vonással bírnak.

Mindkét esetben magasan fejlett szociális képességekkel megáldott állatokról beszélünk, akiknél fontos a csapatszellem. A gazdag érzelemvilág, egymás testbeszédének felismerése segít, hogy értelmezzék egymás játékra hívásának jeleit. A kutyák meghajolnak, csóválják a farkukat, és olykor szökdécseléssel, futkározással próbálják egy kis mókára csábítani a másik felet, amit a lovak remekül tudnak azonosítani, és sok esetben leszegett fejjel, patadobogással, bakolással, ugrándozással viszonozzák a gesztusokat, jelezvén, hogy ők is kaphatóak egy kis viháncolásra.

Az intelligenciájuk segíti őket ahhoz, hogy ne értsék félre egymást, ami aztán agresszióba torkollhatna, finom mozdulatokkal köttetnek a barátságok.

Hiába a hatalmas méretbeli és filogenetikai különbségek, békével képesek egymásra hangolódni. Az emberek vajon mikor fogják tudni elsajátítani a tolerancia és empátia olyan magas szintjét, ami még a fajokon is képes átívelni?

Kapcsolódó cikkünk:
Különleges barátságok születnek a farmon
A vak kutyus és vakvezető társának barátsága igazán megható!

 

A macskáknak semmi sem szent!

Hamarosan fogunk tudni pókokkal kommunikálni?