in

Honnan tudhatod, hogy a kutyád tisztel téged?

A tisztelet nagyon fontos, hogy egészséges kapcsolatot alakíthassunk ki egy kutyával.




A falka hierarchiája és az ott betöltött szerepek meghatározóak az együttélés szempontjából. A szeretet önmagában kevés, kell, hogy tiszteljen is a kutya, hogy falkavezérként tekintsen ránk. Kedves, határozott vezetőre van szükségük, aki irányít és megóv.

Honnan lehet tudni, hogy kellően becsül minket a kedvencünk?

Engedelmességet mutat, reagál a parancsainkra. Már ha előtte megtanítottuk neki persze.

Nem fél sebezhetőnek mutatni magát, szívesen fekszik hanyatt és mutatja meg a pocakját is. Továbbá szereti simogattatni magát, ez a behódolásának a jele is.

Előre enged az ajtónál. Nem tör ki előre, nem tolakszik, hanem méltóságteljesen követ, vagy a gazdi mellett marad.

Nem lopkod a tányérból, asztalról, kézből. Nyugodt szívvel kint hagyhatunk bármit tudván, hogy nem veszi el engedély nélkül. Ez még nem feltétlenül jelenti, hogy ne nézné ki a szánkból a falatot, vagy ne folyatná patakokban a nyálát az étel láttán, de nem szolgálja ki magát.

Szorít helyet maga mellett. Mondjuk úgy, hogy nem túr ki az ágyunkból, kanapénkról, fotelünkből.

Nem támad ránk semmilyen körülmények között. A kisebb figyelmeztető morgástól a durvább támadásig semmilyen, fenyegetésként elkönyvelhető viselkedést nem enged meg magának.

Ezek hiányában a kutyánk nem tisztel eléggé, aminek súlyos következményei lehetnek! Ilyen esetben fontos átértékelni a kapcsolatot és változtatni rajta, ha szükséges, segítséget kérni szakértőtől!

Forrás: Pawversity

Ezeket az alapparancsokat minden kutyának tudnia kell!

Vasvilla, gyökérkefe, vakaró – azaz mire van szükség a lótartáshoz?