Ahogy korosodik kedvencünk, apránként változnak az igényei is.

Gyerekként a játék teszi ki az idejük javát, idősödve azonban nyugalomra és kényelemre vágynak. Az ősz szőrszálak növekedésével együtt már lehet, hogy a mozgásuk is lassul és az érzékszerveik is tompulnak, de mi is tehetünk a boldog nyugdíjas éveikért. Pár apró trükkel sokat könnyíthetünk az életükön, hogy minél tovább élvezhessük a társaságukat. Íme:

Emeld meg a táljait!

Vödrökkel, dobozzal, bármivel emeld számára kényelmes magasságba a vizét és ennivalóját, így kevesebbet kell hajolgatnia, amiért nagyon hálás lesz.

Vizezd fel a tápját!

Már, ha táppal eteted és a fogai olyan állapotban vannak. Az víztől a kemény táp felpuhul, amitől könnyebben fogyasztja majd. Fontos, hogy csak kevés víz kell hozzá és csak pár perccel etetés előtt.

Gondoskodj arról, hogy ne csúszkáljon a padlón!

Szőnyeg vagy puha takaró is segít neki, hogy stabilabban álljon a lábán, ami növeli a biztonságérzetét és nagyon eséllyel óvja meg a húzódásos balesetektől.

Készíts neki lépcsőt!

Az ugrás, már lehet, hogy nehezére esik, ezért egy fellépő azokhoz a dolgokhoz, amire korábban könnyedén felugrott, sokat segít neki.

Készíts neki játékot!

Bár sokat szelídült az évek alatt, játszani még mindig szeret. Ha egy muffin sütőtepsibe találomra finom falatkákat rejtesz el, amit teniszlabdákkal fedsz el, kicsit karbantarthatod az érzékszerveit úgy, hogy közben jól is szórakozik.

Forrás: Cuteness