in

Így tanítsd a kutyádat – a saját helyén aludni

Látszólag evidensnek tűnik, hogy kedvencünk elfogadja és használja a számára kijelölt fekhelyet, azonban ez nincs minden esetben így.
Időnként előfordul, hogy kutyánkat hidegen hagyja a neki szánt fekhely. Vagy mert egyszerűen nem veszi az adást, hogy használnia kellene, vagy mert van számára legalább olyan kellemes vagy még kellemesebb alternatíva. Ilyen például a kanapé vagy a te ágyad.

Szóval ha a saját helyére szeretnéd szoktatni, a kutyaguru César Millán szerint így láss neki:

  • Készíts számára igazán kényelmes és kellemes fekhelyet. Legyen benne párna, a kedvenc játékai, akár még kis takaró is. Érezze, hogy ez annyira jó, hogy muszáj kipróbálnia.
  • Fontos, hogy mindig jó érzései kötődjenek a saját helyéhez, ami azt is jelenti, hogy soha ne utasítsd, hogy menjen oda és feküdjön bele.
  • Lényeges még, hogy ameddig nem tanulta meg, hogy hol is kellene nyugovóra térnie, ne csábítsd a saját ágyadba és ne is engedd meg neki, hogy azt használja.

Ha már van megszokott helye, de egy másikra szeretnéd szoktatni, a fentieket alapul véve megteheted. A nyugalom és a szeretetteljes hangnem kulcsfontosságú ebben az esetben is!

Fotó: freepik

Forrás: Bright Side

Ekkora tacskót még tuti nem láttál!

Jegesmedve, ahogy még nem láttad!