in

Így tanítsd a kutyádat – hogy ne egyen meg bármit bárhol

Mondani sem kell, hogy mennyire fontos kutyád egészségének megőrzése érdekében megtanítanod erre a parancsra.
A ‘hagyd ott’ vagy másképp ‘fújj’ és ‘tedd le’ parancsoknak akár életmentő szerepe is lehet. Persze ha csak egy egyszerűbb fertőzést úszunk meg a segítségével, már azért is érdemes megtanulni.

De vajon hogyan értessük meg vele, mit is szeretnénk, illetve miként érjük el, hogy teljesítse kérésünket? A kutyaguru César Millán a következő lépéseket javasolja ennél a tanulási folyamatnál:

  • Vegyél mindkét kezedbe egy-egy jutalomfalatot vagy kutyád számára ínycsiklandó ennivalót.
  • Zárd ökölbe az egyik kezed és tartsd elé. Közben mondd hangosan és érthetően, hogy ‘hagyd’ (vagy ‘fújj’ vagy bármilyen más parancsszót, amit később majd használni akarsz). A kutya elkezdi kifürkészni, hogy vajon mi lapulhat odabent. Nyilván gyorsan rájön, hogy számára érdekes, ehető dolog. Esetleg szaglászni, nyalogatni, a mancsával lökdösni kezdi a kezed. Ezeket hagyd neki, azonban fontos, hogy azt mindvégig zárva tartsd. Közben ismételd a parancsszót.
  • Amint végre rád néz, dicsérd meg és jutalmazd a másik kezedben lévő jutalomfalattal.

Ismételjétek mindaddig a gyakorlatsort egészen addig, ameddig már elegendő egyetlen egyszer kimondanod az utasítást és ő engedelmeskedik is. Ha ez megvan, kezdhetitek ‘élesben’ is a gyakorlást, vagyis úgy, hogy az otthagyandó ehető dolog nincs előle elzárva.

Forrás: Bright Side

A nálunk egyetlen helyen megtalálható makinak most kicsinye született

Tetszetős tengerimalac frizuratrendek 2017-re