Az evés előkelő helyen szerepel a kutyusok életében.

Sokan akkor is tudnak még nasizni, amikor már degeszre ették magukat. Ott ülnek, amikor eszel és néznek sóvárogva, legyen szó bármilyen ételről. Keksz, csoki, főzelék…bármit képesek megkívánni. Az árulkodó nyálcseppjeik viszont nem jelentenek garanciát arra, hogy amit mi eszünk az nekik is jót tenne. De szerencsére akadnak olyanok is, amik igen!

https://www.instagram.com/p/BVN2V6zDSlV/

Nézzük mik ezek:

Máj

Sok benne a vas és az A vitamin, ami a kutyáknak is hasznos, csak nem szabad túl sokat adni nekik.

Zabpehely

Ez a gabona segíti az emésztésüket nekik is, alternatív megoldást jelenthet a búzára allergiás állatoknak. Fogyasztás előtt meg kell nekik főzni és minden esetben megvárni, amíg kihűl!

Sárgarépa

Sok vitaminon kívül segít a fogaik egészségesen tartásában. A legjobb számukra a hámozott bébirépa.

https://www.instagram.com/p/BXTHC2FAS5R/

Lazac és tonhal

Ezek a halak omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amik fényesítik a szőrt, javítják az agyműködést és erősítik az immunrendszert. Ezt kiválthatja mondjuk kis mennyiségű halolaj is az eledelébe keverve.

Joghurt

A natúr, cukrozatlan joghurt leginkább kölyökkutyáknak segít növelni a kalcium bevitelt az erős fogakért és csontokért. Viszont előfordulhat náluk is laktózintolerancia, arra nagyon oda kell figyelni!

Zöldborsó

Plusz foszforral és B vitaminnal látja el a szervezetüket és a legtöbben szeretik is.

Petrezselyem

Az ételébe keverve felveszi a harcot a kellemetlen lehelettel. A száj frissítésén kívül káliumot és kalciumot tartalmaz.

Sovány húsok

Csirke, sertés, marha. Remek fehérjeforrások, aminosavakat és B vitaminokat tartalmaznak. Nekik is jót tesz, ha nem a zsíros részeket kapják.

Forrás: shareably