Sok kiadvány szól a világ, vagy az országok leggazdagabb embereiről, de mi a helyzet az állatokkal?

Valószínű, ha egy állatot megkérdeznénk mit jelent neki a gazdagság, ha tudna válaszolni nem a pénzt mondaná. Inkább a szerető családot, az együtt töltött időt, kényelmes otthont, finom falatokat és sok pocak simit. Ennek ellenére vannak olyan kedvencek, akik milliomosok, vagy egyenesen milliárdosok. Szerencsére a fényűzés nem száll a fejükbe, annak ellenére, hogy vagyonuk meghaladja sok gazdag emberét is. Nézzük kik ők:

Gunther IV

Amikor 1991-ben elhunyt a német grófnő, Karlotta Libenstein, 80 millió dolláros vagyonát hagyta III. Gunther nevű csodaszép német juhász kutyájára. A birtok igazgatói jól bántak a befektetésekkel és még magasabbra tornázták ezt az összeget, amit már IV. Gunther birtokol. Olyan jól megy ennek a kutyának, hogy villái vannak a Bahamákon és Olaszországban is, továbbá “megvásárolta” 2000-ben Madonna Miami Beach-en található kastélyát, akkor 7,5 millió dolláros áron.

Grumpy Cat

Ő nem örökségnek, hanem mókás kinézetének és gazdája jó marketingérzékének köszönheti hatalmas vagyonát. Kb. 2014 óta ő az internet kedvenc cicája. Saját film készült róla, rengeteg termék kapható morcos arckifejezésével és milliós nagyságrendű a rajongótábora az interneten. Becslések szerint 1 millió dollárt érő cica, míg mások szerint 100 millió dollár az értéke. A gazdája szerint az azért túlzás, de nem derült ki, hogy számosítva mennyi is az annyi.

Toby Rimes

Ella Wendel örököseként gazdagodott meg Toby. Kb. 40 milló dolláros vagyonnal rendelkezett, luxus körülmények között élt. Viszont nem sokáig élvezhette baldachinos ágyát, a sárgaréz asztalkánál elfogyasztott prémium minőségű eledelt, aminek nyomait bársonyszalvétával törölték le róla, mert pár hónappal gazdája halála után ő is elpusztult. Így a vagyont végül jótékony céllal felosztották.

Blackie

A Guinness Rekordok könyve szerint ő volt a világ leggazdagabb macskája, amikor gazdája Ben Rea, egy brit régiségkereskedő 1988-ban elhunyt és 13 millió dolláros birtokot hagyott a cicára. Azóta valószínű Grumpy Cat már lekörözte, de azért az sem aprópénz.

Trouble

Leona Helmsley 12 millió dollárt hagyott kedvenc kis máltai selyemkutyájára 2007-ben, amikor elhunyt. Akkor óriási hírverést csinált a média belőle, a hölgy rokonai megtámadták a végrendeletet. A bíróság végül 2 millió dollárra csökkentette a kutyus örökségét, de az utolsó éveit így is luxusban élte le.

Conchita

Gazdája, Gail Posner igazán fényűző életet biztosított kutyusának. Cartier nyaklánc, Louis Vuitton táska, egyedi rózsaszín autóversenyzős ágyikó és megannyi drágábbnál drágább luxuscikkel kényeztette az aprócska ebet. Amikor a hölgy 2010-ben elhunyt, az egész vagyonát Conchitára hagyta, hozzávetőleg 11 millió dollár értékben.

Gigoo

Az egyetlen csirke, akinek sikerült bekerülnie a leggazdagabb állatok közé. Nem kell aggódnia, hogy a vasárnapi húslevesben végzi, miután gazdája Miles Blackwell, a brit kiadó mogul, 2001-es halála után 10 millió fontot hagyott kedvenc szárnyasára.

Choupette

Karl Lagerfeld cicája Choupette. A divat ikonjának kedvence a világ egyik leghíresebb és leggazdagabb macskája napjainkban. Két személyes cselédje van és csak tavaly 3,3 millió dollárt keresett. A most 84 éves Lagerfeld elmondása szerint macskája: ” …gyűlöli a gyerekeket és utál minden más állatot. Ő a világ középpontja.”

Forrás: Time