Calgary négy alommal ajándékozta meg a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, összesen 30 kölyköt szült. Sokat tett azért, hogy több látássérült embert segítsen vakvezető kutya. Terápiás kutyaként folytatja életét, segíteni fog terápián részt vevő gyerekeknek és felnőtteknek.

Calgarynak ez a negyedik alom lesz az utolsó kis csapata, mert tenyészszukáink egészségének megőrzése érdekében a negyedik alom után nem lesz következő.

A hatéves Calgary előtt még ott az élet, amit továbbra is családja körében tölt el. Calgary tanulással töltötte az elmúlt évet, ennek köszönhetően terápiás vizsgát tett. Sokat fog segíteni a terápiás munkában pl. logopédus mellett, mozgásterápiában, bölcsődében, óvodában, idősotthonban, fejlesztőközpontban. Rengeteg örömet fog majd szerezni a szeretetre vágyó gyerekeknek és felnőtteknek. Mindig gondoskodó anya volt, következő hivatásában is szép jövő vár rá.
Egyhetesek múltak Calgary kölykei

Calgary április 30-án adott életet kilenc szép labrador kölyöknek. Nagyon sokat nőttek, rengeteget esznek és alszanak, hamarosan játszani fognak egymással. Calgary igazán odaadó anyuka, mindig velük van.

Négy fiú és öt lány született: három sárga és egy fekete kan mellett két sárga és három fekete szuka látta meg a napvilágot.

„Szerencsére mindenki jól van. Lelkesen esznek, alszanak és mozgolódnak a kölykök” – mondta Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője.

Ahogy a korábbi almok, ezek a kölykök is az alapítvány kollégáinak szakmai felügyelete mellett születtek, biztonságban és egészségesen.