A jákópapagáj (más néven szürkepapagáj) eléggé népszerű háziállat, mivel több száz szót is képes megtanulni.

Az angliai Lincolnshire vadasparkja a koronavírus-járvány ideje alatt számos szárnyast is befogadott. A karanténba került gazdik egy része az otthon töltött idő alatt valahogy meggondolta magát a madártartást illetően, de legalább jó kezekbe kerültek a papagájok. Rövid időn belül öt jákópapagáj érkezett öt különböző helyről. Ez önmagában nem is lenne meglepő, viszont ahogy beszélnek, már igen, ugyanis bérkocsisokat megszégyenítő módon káromkodnak.

Először még elég mókásnak tűnt kihelyezni őket a látogatók elé a reflektorfénybe. Ahogy valaki elnevette magát vagy megdöbbent a mocskos csőrükön, a madarak csak még jobban rákezdtek egymásra licitálva. Az egyik beszól, a másik kacag, a következő rákontrázik. Amikor már nagyon eluralkodott a kocsmahangulat, a látogató gyerekekre való tekintettel a gondozók úgy döntöttek, inkább elvegyítik az öt szürkepapagájt a többi madár között.

Így remélhetőleg más szavakat is megtanulnak majd az ott élő papagájoktól és szebben fognak beszélni. Rosszabb esetben ők tanítják majd a többi madarat, és ez lesz az első vadaspark, ahol 250 káromkodó és anyázó szárnyas él.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: BBC