Vagy kedvel. Vagy legalábbis elvisel.

A macskák testbeszédéből olvasni nem mindig egyszerű, de nem is lehetetlen. A szeretetüket nem mindig úgy mutatják ki, ahogy elvárnánk tőlük. Számukra a szeretet jele nem feltétlen az ‘ölelős’ rajongást jelenti, inkább, hogy sebezhetővé mernek válni előttünk. Hogy biztonságban érzik magukat. A bizalom jele a bennünk élő kis vadállattól nagy szó. Nézzük, mik is a jelei a ragaszkodásuknak:

Megmutatja a hasát

Na, nem feltétlen jelenti ez azt, hogy simizheted is a pocakját! De szabadon hagyja a jelenlétedben. Ez a bizalmának a jele.

Dagaszt

Ahogy kölyökként serkentette így az anyukája tejtermelését, sokszor felnőtt korára is megtartja ezt a szokását neked. Így masszírozgat téged, mint, ha az anyukája lennél és nem mellesleg a tappancsain lévő illatmirigyek segítségével mintegy megjelöl, hogy az övé vagy.

Dorombol

Bár ez elég egyértelműnek tűnik, mégsem minden esetben az elégedettségük jele. Ha egy kicsit is megismered könnyedén különbséget tudsz tenni a boldog és a fájdalom, vagy félelem okozta morgás között.

Rágcsál és nyalogat

Téged, igen. Akár a legalkalmatlanabb pillanatokban is. Mondjuk az éjszaka közepén nyalogatja az érdes kis nyelvével a fülcimpádat. Ezzel törődik veled. Finoman meg is harapdál. Megszabadít a nemlétező élősködőidtől.

Rád tapad

Akkor is, ha nincs nálad kaja. Rád ül, rád fekszik. A visszafogottabb típusok csak melléd.

Dörgölőzik

Sokszor a fejét nyomkodja hozzád, így jelzi, hogy a barátja vagy.

Átölel a farkával

Jó, hogy lát, így ölel meg.

Ajándékokat visz

Vagy úgy érzi nem megy jól neked a vadászat és gondoskodnia kell rólad, vagy pusztán csak megosztja veled a zsákmányát. Bár egy fél veréb nem éppen álmaid ajándéka, azért mégis kedves tőle, hogy gondolt rád.

Forrás: Jackson Galaxy