A rendhagyó helyzet rendhagyó megoldásokat szül.

A járvány miatti korlátozásokkal rengeteg állatkert, vadaspark és más kisebb farm is nehéz helyzetbe került, akik a belépőjegyek árából fedezték az állatok ellátásának költségét. A tartalékok idővel elfogynak, ezért növekszik a kétségbeesés és a segítségkérések száma is.

Egy kis angliai tanya, ami korábban esküvők és iskolai kirándulások helyszíneként működött, szintén megérezte a pandémia hatásait. Dot McCarthy, a rossendalei Cronkshaw Fold Farm tulajdonosa mókás ötlettel állt elő, hogy enyhítse a kilátástalanság okozta kétségbeesést, és hirdetést adott fel a kecskék kibérlésének lehetőségére. A szövegben az állt, hogy pár fontért, azaz pár ezer forintért, rövidtávra bérbe adná a látogatók híján munka nélkül maradt kecskéit.

Legnagyobb meglepetésére hatalmas érdeklődésre tett szert ezzel, több száz e-mailt kapott, amiben igénybe vennék a különleges szolgáltatást. De miért is akar valaki kecskét bérelni, azon kívül, hogy támogassa a farmot?

A visszafogottságukról híres britek úgy tűnik, mégsem olyan merevek, és sok mindent megtennének egy jó nevetésért. A bérbe adott kecskék fő feladata az lett, hogy megjelenjenek az unalmas online konferenciákon a háttérben. Egyébként ki bírná ki nevetés nélkül, ha egy hivatalos értekezletbe csendben, kérődzve besétálna egy jószág?

Persze minden esetben kísérik a munkatársakat a gondozók, hogy minden problémamentes legyen, és van, aki többet is fizetett a szolgáltatásért, csak, hogy megkönnyítse az állatok sorsát.

A viccnek indult ötlet úgy tűnik, siker lett, már nem okoz fejtörést az állatok ellátása, megkeresték a rávalót különösen nagy erőfeszítés nélkül.

A nyitókép csak illusztráció!