Kisállataink követésére is alkalmas eszközt dob piacra az ünnepek előtt a Vodafone.

A négylábú családtagok védelmét segíti a Vodafone legújabb innovációja. A vállalat idén az ünnepek előtt jeladóval és riasztó funkcióval felszerelt GPS nyomkövetővel bővíti kínálatát.

A Vodafone új nyomkövetője az állatok nyakörvére, hámjára erősíthető, de nem csak a kisállattulajdonosok számára jelent segítséget: az ügyfelek az eszközt akár a táskájuk, kulcscsomójuk könnyebb megtalálására is felhasználhatják.

A nyomkövető nem csak a szökött kisállatok aktuális helyzetét képes meghatározni, de általa többek között egy védelmi zóna is kijelölhető, amelynek elhagyása esetén az eszköz valós időben értesíti a gazdát.

A nyomkövető folyamatosan rögzíti az állat pontos pozícióját, és értesítést küld egy applikáció segítségével a gazdi okostelefonjára, ha a kedvence elhagyja az előre beállított biztonsági zónát.

Ha például egy ünnepi petárdázás és tűzijáték megijeszti az állatot és elszökik, az eszközön található SOS gombbal a megtaláló – a beépített hangszóró és mikrofon segítségével – akár fel is hívhatja a gazdát és szóban is értesítheti őt a kiskedvenc hollétéről.

A kisméretű készülék a klasszikus kulcskarikás formán túl egy szilikon tokban is felhelyezhető a kiskedvencek nyakörvére, így az eszköz séta közben is észrevétlen marad számukra, valamint por- és cseppállósága miatt az időjárásnak is ellenáll.

A Vodafone új Blaupunkt Nyomkövető nevű eszköze egyösszegben vagy 12 havi kamatmentes részletre, bruttó 23 880 forintos teljes fogyasztói áron, havi 490 forintos árú, 1 éves Lokátor tarifacsomaggal együtt megvásárolható december 7-től az üzletekben és a Vodafone webshopján keresztül.

Cikkünk megírásához a Vodafone sajtóanyagát használtuk.