Jó nagy marha.

A ’világ legmagasabb szarvasmarhája’ rekord tartója, Blosom, Illinois államban élt, gazdája, Patricia Meads Hanson farmján. 190 cm-es magasságát a patáitól a marjáig mérték, az óriási állat nem mindennapi látványt nyújtott.

Blosom 2014-ben nyerte el a címet, méretét azóta sem sikerült egyetlen fajtársának sem túlszárnyalnia.

Blosom egy Holstein-fríz volt, élete utolsó éveiben komoly hírnévre tett szert, de állítólag a dicsőség nem szállt a fejébe. Patty szerint teljesen hidegen hagyta őt a körülötte csapott hűhó. Ameddig megkapta a napi betevő zabját, állvakargatását és füldörgölését, semmi más nem érdekelte.

Patty egyébként az apja tanácsára kereste fel a Guinness-bizottságot a lenyűgöző méretekkel rendelkező marhájával. Sajnos az édesapa elhunyt azelőtt, hogy a szarvasmarha reflektorfénybe került volna. Kiderült, hogy a méretei túlszárnyalják az előző rekordot 2 cm-rel, amit egyébként egy Maine államban élő Holstein-Durham, Mount Katahdin tartott.

Érdekes módon Blosom az elképesztő magasságát nem a szüleitől örökölte, mivel azok mindketten normál méretűek voltak.

Az óriást mindig is háziállatként kezelték, a gazdái szívesen töltöttek vele sok időt a szabadban a legelőn. Blosom végül 13 éves korában szenderült jobblétre, egy gyógyíthatatlan lábsérülést követően. Azóta ugyan már 8 év eltelt, de még mindig senki sem tudta megdönteni a rekordot.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com