Ki kér reggelit?

Ki gondolta volna, hogy a rókák étvágya hatalmas? Sharon Hughes pontosan tudja ezt. A skót nő 25 éve eteti a vörösbundásokat, immár a sokadik generációt. Az állatokért rajongó asszony előszeretettel osztja meg a rókáiról készült felvételeket és képeket a közösségi médiában is. Az éhes szemekkel reggelizni érkező rókafejek rengeteg követőt szereztek már maguknak.

Sharon már a negyedik nemzedéket fogadja a kertjében, még emlékszik rá, hogy a mostani kis vörösek dédszüleit is etette. Általában kolbászos tekercsekkel kedveskedik nekik, de ha akad maradék a háznál, pizza, tojás, kínai kaja, csirke, azt is szívesen elfogyasztják az állatok. A rókák minden nap megjelennek a kertben, kivéve a párzási időszak 2 hónapját.

Amellett, hogy élelemmel látja el a rókákat, Sharon az egészségügyi ellátásukról is gondoskodik.

Állatorvosi kontrollt végeztet videóhíváson keresztül és speciális fájdalomcsillapítót tesz az ételükbe, ha úgy látja, hogy szükségük van rá. Ha valamiért nincs otthon a nő, akkor a szomszédja ad enni a rókáknak.

Az asszony kötődése nagyon mély a rókákhoz, nevet is ad nekik: például Twisty, Little Ted, Charles vagy Dyson. Twisty-nek (kb. Csavaros) kicsit ferdén dől a feje, ami valószínűleg genetikai eredetű. Charles (Károly) neve onnan ered, hogy először a koronázás (III. Károly) napján bukkant fel a kertben.

Úgy tűnik, hogy ebben a szoros szövetségben mindenki boldog, a vadak is örülnek a biztonságos helynek és az ételnek, ami nap mint nap várja őket.

Igazából nagyon barátságosak és gyakran hoznak ajándékot is a ’gazdijuknak’: például egeret hagynak a küszöbön.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharon Hughes (@shazzababie) által megosztott bejegyzés

Ha szeretnénk a rókák sorsáról tudni, akkor érdemes az Instagram vagy TikTok csatornájukat követni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sharon Hughes (@shazzababie) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.