A koronavírus nehéz helyzetbe hozta a cirkuszokat is.

A rendezvények és csoportosulások átmeneti beszüntetése óriási terhet rótt a nézőközönség előtt zajló szolgáltatásokra. A jegyeladásból származó bevételeitől elesett müncheni Krone Cirkusz azonban megtalálta a módját, hogy átvészeljék ezt az ínséges időszakot és a szimpla adománygyűjtés helyett egy új, saját termékekkel rukkoltak elő:

Lövenkot – azaz oroszlánürülék.

A csinos üvegcsékbe zárt nagymacskaszéklet eladása bár viccnek indult, gyümölcsöző vállalkozásnak bizonyult. Elsőre azt hihetnénk, hogy a kellő humorérzékkel megáldott emberek pusztán a cirkusz támogatása miatt vettek belőle. Azon túl azonban, hogy bosszúból ajándékba adni sem rossz ötlet, mégis más szempontból bizonyult hasznosnak a salakanyag. Sokan ugyanis az oroszlánkakát vetették be a kertjükben a különböző állatok távol tartására. Többen is esküdtek a hatékonyságára, azaz arra, hogy az ürülék szaga elriasztja a nem kívánt kártevőket a kertjükből.

Eddig sikertörténetnek hangzik, hiszen mindenki nyert az üzleten, de az öröm mégsem lett végül felhőtlen. Egy német állatvédő csoport, az Aktionsgruppe szerint egy rendkívül ellenálló baktérium található az oroszlánok fekáliájában, ami más állatokra és az emberre is veszélyes lehet. A cirkusz erre válaszul bejelentette, hogy maguk is küldenek mintát a laboratóriumba és utánajárnak az állításnak, továbbá a befolyt bevétel egy részét jótékony célra, a fogságban tartott állatok életminőségének javítására fordítják.

Forrás: Oddity Central