Boldogan visszük haza újdonsült barátunkat, azonban az önfeledt boldogság mellett számos feladatot is ad számunkra, jó néhány dolgot kell megtanítanunk neki.

Többek között azt, hogy kisebb-nagyobb folyóügyeit lakáson vagy házon kívül végezze. Ez nem mindig egyszerű feladat, folyamatos aktivitást és jelenlétet igényel a részünkről. Ráadásul az sem mindegy, hogyan próbáljuk megértetni vele, hogy mi a különbség bent és kint között és hogy tulajdonképpen mi mit is várunk el tőle, hiszen ha valamit rosszul csinálunk, az hosszabb távon kihatással lehet a kutyánk viselkedésére.

Manapság már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ehhez a feladathoz elérhetőek különféle segédeszközök. A már nálunk is ismert és elterjedt kutyapelenka bár hasznos, önmagában mégsem mindig tökéletes megoldás. A jó hír, hogy létezik hozzá egy praktikus kiegészítő, mellyel együtt használva lényegesen egyszerűsödik a dolgunk. A Puppy Training szett névre hallgató eszköz tulajdonképp egy két részből álló tálca, közepén egy kis oszloppal.

A működési mechanizmusa egyszerű: a tálca felső, rácsos rétege alá kell behelyezni a kutyapelust, így a kutyus nem tapicskol a saját vizeletében. Az egyébként levehető oszlop funkciója egyszerű: ha fiú kutyusunk van, ezzel támogathatjuk természetes szokásait.

A kiszoktatás folyamata néhány egyszerű lépésből áll csak: ha négylábú társunk ügyesen a tálcára végzi dolgát, jutalmazzuk finomsággal, kedves szavakkal. A tálcát pedig napról napra tologassuk a kijárat felé, végül ki a szabadba.

A Puppy Training szett egyébként nem csak kutyusuk, de lakásban szabadon mozgó rágcsálók, törpenyulak esetében is jól használható. Náluk arra kell figyelni, hogy a tálcát oda helyezzük, ahol leggyakrabban a dolgukat végzik.

Forrás: Pointer PetShop