in

Még a jutalomfalatnál is jobban szeret a kutyád!

Pedig a pocakja mindegyikőjüknek nagyon fontos!
Hízelgő, hogy választási helyzetben a gazdáik, az ember, akihez kötődnek, fontosabbak számukra, mint a finom falatok. Eddig is tudtuk, éreztük, hogy a kedvenceik vagyunk, de ez most még MRI felvételek segítségével is bizonyítást nyert.

Dr. Gregory Berns idegkutató a kutyák agyműködését vizsgálta és szívmelengető eredményre jutott: a kutyáink tényleg szeretnek minket, és nem csak az általunk nyújtott gondoskodás miatt.

A kutatásban résztvevő állatok sok időt kaptak az MRI gép megszokására, hogy a vizsgálat során ébren és nyugodtan viseljék a zajos eszköz használatát. A kiképzés jól sikerült, így az MRI-felvételeken reálisan látszott az agyi aktivitás, az, ahogyan a dicséretre és a finomságokra reagáltak. A kutyák ötödénél a szeretett ember közelsége és elismerő szavai még jobban stimulálták az agyuk jutalomközpontját, mint az ízletes étel. Ez nem meglepő annak tükrében, hogy egy korábban végzett kísérletben a kutyák többsége, ha választás elé került, inkább húzott a gazdájához, mint a tálhoz.

Ők tényleg az ember legjobb barátai, őszinte jóakarói és hűséges társai!

Forrás: People 

Lépés, ügetés, vágta: ezekben a jármódokban közlekedik a ló

Jót tesz a kutyáknak a tojás?