Az angliai Coventry városában egy éve fordulnak elő bizarr esetek.

Andrea Wilson a nyilvánossághoz fordult segítségért, amikor macskája, Daisy hiányos bundával tért haza. Egyértelműen látszott az állaton, hogy meg lett borotválva.

A nő felhívására többen jelentkeztek hasonló esetekkel, akkor döbbentek rá, hogy ez egy régóta fennálló, komoly probléma, valaki a környéken nyírja a macskákat. Egyes példányoknak csak egy pici folton hiányzik a szőre, míg másoknak szinte a teljes testéről levágták a szőrt. A macskatulajdonosok bejelentést is tettek a hatóságoknál és állatvédőknél, de egyelőre semmilyen előrelépés nem történt a macskaborotváló ügyében.

Sekélyes bosszú? Egy rossz vicc? Idétlen kölykök vagy egy komoly mentális problémával küzdő felnőtt ember szórakozása ez? Bármi is legyen a válasz, roppant aggasztó. Aki kiszolgáltatott állatok bármilyen megkárosításában, kínzásában leli örömét, semmiképp nem nevezhető normálisnak. Az ilyenek megakadályozására lenne szükséges megszigorítani az állatvédelmi törvényeket, és edukációval az állatok tiszteletére és szeretetére oktatni az egész társadalmat.

Forrás: CoventryLive