Felbolydult a kutyás társadalom a kutyakozmetikus színesre festett ebén.

Az impozáns, barátságos dán dog fehér foltokkal tarkított fekete szőrrel rendelkezik, ebben látta meg a fantáziát gazdája, Sierra Schoon.

A fiatal nő foglalkozásából adódóan napi szinten foglalkozik kutyák bundájával, Echo viszont különleges figyelmet kapott. Növényi alapú, szőrre és bőrre egyaránt ártalmatlan festékkel csinosította ki a kutya szőrének fehér részeit. Így lett ő Echo, a galaktikus dán dog.

A történet furcsasága, hogy kutyasétáltatás közben sokan kérdezték a fiatal nőtől, hogy így született a kutya? Vagy csak rácsodálkoztak a különleges bundára. Érdekes, hogy van, aki számára nem egyértelmű, hogy nem születnek lila-türkiz-fekete állatok.

Aki viszont magától is rájött a turpisságra, könnyedén titulálta állatkínzásnak, kegyetlenségnek vagy feltűnési viszketegségnek, amit a kutyakozmetikus a kedvencével tett. Sierra imádja a kutyáját, odafigyel az egészségére, ezért használ ártalmatlan festéket, a dán dog pedig imádja az ezzel járó kényeztetést. Ilyenkor hosszú időn át simogatva van, fésülgetve, ecsetelve a szőre, amit fürdés követ, majd törülközős dögönyözés. Semmi kivetnivalót nem talál a folyamatban.

A másik közvetett hozadéka a különlegesen csinos külsőnek, hogy a nagyon barátságos állatot így már nem kerülik el az utcán, mint korábban. Sokan rettegtek a kutyától, pusztán azért, mert termetes, de színesen valahogy könnyebben közelednek hozzá. Echo élvezi az ezzel járó figyelmet és sok új barátra tett szert egyedi külsejével.

Forrás: OddityCentral