A kényszerű otthon maradás kedvezett a kedvenceinknek.

Hirtelen sok időt töltünk otthon, velük, s ennek bizonyára nagyon örülnek. Bár egy idő után fárasztó lehet a gazdi jelenléte, főleg, ha mondjuk unalmában a kisállatot macerálja, összességében mégis elmondható, hogy megszokják, hogy állandóan ott vagyunk a közelükben. Mi lesz, ha a karanténnak vége és visszaáll minden a régi kerékvágásba?

Lehet, hogy lesznek kutyák és macskák, akik pezsgőt bontanak, ha végre elmegyünk dolgozni, de valószínűbb, hogy meg fogja viselni őket a változás. Megint egyedül kell időzniük, ami lehet, hogy némi stresszel jár. A nyugodtabb állatoknak könnyebb lesz az átállás, de biztos akadnak majd olyanok, akik a berendezésen állnak bosszút vagy hosszas sírással adnak hangot a szomorúságuknak. Ennek elejét vehetjük azzal, hogy fokozatosan elkezdjük hozzászoktatni őket ahhoz, hogy nem maradunk örökre otthon éjjel-nappal.

Hogyan kezdjük hozzá?

  • Hagyjuk egy kicsit magára! (Tegyünk egy sétát a környéken a hatósági előírások betartásával, vagy üljünk ki a folyosóra egy kicsit.)
  • Vegyük elő a járvány előtti napi rutint! Ha korábban mindig reggel 6-kor vittük le sétálni, akkor most is tegyünk így.
  • Ha otthon vagyunk se tutujgassuk folyton! Nem kell egész nap babusgatni vagy fésülgetni, tegyük a dolgunkat, mint máskor!

Ha szánunk ezekre időt, kisebb eséllyel lesz probléma akkor, amikor újra naponta magára kell hagynunk a kedvencünket.