Felelős állattartás.

Lehet, hogy jól hangzik egy nyuszika húsvétra, de nem jó ötlet, főleg, ha kezdő állattartók vagyunk. A nyulak ugyanis érzékenyek, egyáltalán nem olyan könnyű tartani őket. Sajnos sok nyuszi a menhelyen végzi, amint elmúlik az ünnep és szembesülnek a nehézségekkel.

Csak akkor vásároljunk nyulat, ha tisztában vagyunk a következőkkel:

1. Nem olcsó mulatság

A nyuszit rendszeresen vinni kell állatorvoshoz, ugyanis oltásokat kell kapnia, vágni kell a karmait és bármilyen kicsinek tűnő baja van, az végzetes lehet, ha nem cselekszünk elég gyorsan. A jó minőségű élelem is költséges, és számtalan egyéb felszereléssel is számolhatunk (pl. kellően nagy ketrec vagy kifutó). Ha elutazunk, panzióba vagy szakértőhöz kell vinnünk, nem elég, ha a szomszédot megbízzuk, hogy dobjon be neki némi tápot minden nap.

2. Szükségük van a társaságra

A nyuszi társas lény, éppen ezért gyakran azt tanácsolják, hogy több állatot tartsunk együtt, ha nem tudunk vele kielégítően foglalkozni. Nagyon társaságkedvelők, szociálisak, igénylik, hogy foglalkozzunk velük minden nap és emiatt szükségük van érdekes, kihívást jelentő játékokra is.

3. Ki kell őket a ketrecből is engedni

Ő nem hörcsögök, akik egész nap elvannak egy ketrecben. Legalább napi fél órát kell szaladgálniuk ugrándozniuk biztonságos körülmények között. Amennyiben a kertben vannak, szükségük van egy kifutóra.

4. Speciális étrendjük van

Nem, nem répát rágcsálnak egész nap. A tapsifülesek fő tápláléka a széna és a fű, emellett magas minőségű tápot kapnak és egyéb zöldekkel is kiegészíthetjük az étrendjüket.

Forrás: www.rosewoodpet.com