Néha mélyen a szemünkbe is néznek, mielőtt leverik a poharunkat a pultról.

Lehet őket kérlelni, könyörögni nekik, hogy ne tegyék, de mintha nem lenne kegyelem. Persze akkor is szívesen levernek ezt-azt, ha a környéken sem vagyunk. De miért is szeretik ezt csinálni annyira?

Nem a bosszúvágy vagy a bosszantásunk a céljuk, hanem feltehetően egyszerűen unatkoznak.

Ilyenkor a kíváncsiságuktól és vadászösztönüktől felfűtve keresnek valami szórakoztatót, amivel mókázhatnak. Egy leeső tárgy elég izgalmasnak bizonyul, ahogy repül lefelé a gravitáció miatt. Ez roppantul tetszik nekik a jelek szerint, akkor is, ha nekünk nem annyira. Pár eltört pohár, parfüm vagy virágcserép után legalábbis nehéz meglátni a dolog jó oldalát.

Ha elejét szeretnénk ennek venni ennek a cseppet sem mindig szívderítő mókának, a legegyszerűbb módja, hogy gondoskodunk elegendő mennyiségű ingerről és játékról számukra. Szükség lehet hozzá kaparófára, függő, mozgó, elkapható játékokra (mint például egy labda vagy plüss egér zsinóron), búvóhelyekre. Ha van módjuk kellően elfoglalni és lemozgatni magukat, akkor kevesebb eséllyel fogják lepofozni a konyhaszekrény tartalmát vagy épp a fürdőszoba polcán tárolt tárgyakat. Ha legalább ketten vannak, egymást is jobban elszórakoztatják. Vagy csak leverik.