in

Van az úgy, hogy a szarvas viszi a puskát

Nemrégiben megtörtént az, ami sok állatbarát vágya.
A vajdaságban indult zsákmányszerzésre egy vadászcsoport. A kukoricamezőkön keresztülhaladva  az egyikőjük összetalálkozott egy termetes szarvassal. A kupuszinai vadász maga elé tartotta a sörétes puskáját, hogy védje magát az állat agancsától, így annak bőrszíja felakadt a szarvon és a fegyverrel együtt menekült el az agancsos a helyszínről.

A szemtanúk szerint, ha nem tartotta volna maga elé a puskát, az impozáns szarvas valószínűleg meg is ölhette volna a vadászt. Így csak ártalmatlanná tette a lefegyverezéssel, ezért mind az ember, mind az állat sérülés nélkül megúszta a találkozást.

Egy ilyen termetes példány komoly sérüléseket okozhat a hatalmas agancsával!

A bácskertesi vadászegyesület szerint ilyen még sosem fordult elő, de azóta is keresik a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskát. Kérik, ha valaki a környéken megtalálná a fegyvert, az vigye be az egyesülethez. Az állat már valószínűleg elhagyta valahol.

Ki tudja. Lehet, hogy felfegyverkezve várja a következő vadászcsoportot, hogy bosszút álljon a kilőtt állatokért. Ez lehet a kezdete a vadállatok lázadásának, vagy csak egy szerencsés véletlen. Mindenesetre elgondolkodtató történet.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: 98,7FM

Miért verik le a cicák előszeretettel a tárgyakat?

Hideg időben se feledkezzünk meg a madarak itatásáról!