Rejtély a lakótömbben.

Egy papír, kettő, három: naponta érkeztek a félig csócsált csokoládék, csomagolással együtt a kertbe. Az angliai Ellesmere Port lakóközössége egyre elszántabban próbálta kideríteni, hogy ki áll a szemetelés mögött. A WhatsApp csoportban már napi téma lett, elméletek születtek, találgatások, gyanúsítgatások árnyékolták be az életet.

Fiona Downes szeptemberben épp a gyerekeivel sétált, amikor feltűnt neki, hogy a kert tele van Blue Riband csokipapírokkal.

Feltett egy képet a közösségi médiába, arra kérve a helybelieket, hogy szedjék össze maguk után a szemetet, miután csokoládét ettek. Azonban senki sem válaszolt, miközben egyre több csokipapír és félig elfogyasztott édesség landolt a kertben. A helybeliek között pedig beszédtéma lett a szemetelés, nagy rejtély, mindenki szerette volna fülön csípni a tettest. A lakók mérgelődtek, arra gondoltak, hogy valaki hanyag módon szemetel míg mások úgy vélték, hogy mindez a kukások műve.

Végül novemberben egy lakó tucatnyi Blue Ribandot szúrt ki egy raktár szemetesében. Vélhetően innen loptak az élelmes bajkeverők. Nem tudni, hogy a dobozokat miért dobták ki, talán lejárt az élelem.

A kép akkor állt össze, amikor egy másik helybeli, Natalie Clarke lencsevégre kapott egy mókust egy fán, csokoládéval a szájában. A rejtélyre fény derült.

Fiona szerint az ügy jó mókának bizonyult, mindnyájan jót nevettek a végén. A nőt azóta sem hagyja nyugodni a kérdés, hogy miként bont ki egy csokit a mókus. Továbbra is nap mint nap szedegeti a papírokat a rózsabokrokból, a kis mókusok mintha még jobban rákapcsoltak volna a csokipusztításra.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.