Mindenki jól jár.

Egy szőrös társ ölelgetése, dögönyözése sokak számára felér egy terápiával. Akinek van cicája, kutyája, az nap mint nap tapasztalhatja ennek stresszoldó, nyugtató hatását. Teheneket viszont vélhetően jóval kevesebb emberek van lehetősége ölelgetni.

Hawaii szigetén azonban erre is alkalom nyílik: a Krishna Szarvasmarha Menhelyen tehenek, bikák, borjak is élnek, sőt néhány nyugdíjas anyaállat is. Bármelyiküket megcirógatjuk 20 dollárért, a pénz a menhely fenntartását segíti. A tulajdonosok helyi gazdákkal szövetkezve hatalmas területen legeltetik az állatokat, akik egész évben kinn vannak a buja, zöld területen. A gazdáknak elmagyarázzák a legeltetés előnyeit, a szarvasmarhavédelem különleges megközelítése pedig lehetővé teszi, hogy rendszeresen gondozásba vegyenek teheneket, akiknek magas minőségű ellátást biztosítanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Krishna Cow Sanctuary (@krishnacowsanctuary) által megosztott bejegyzés
Ez nem egy egyszerű állatsimogató, a szarvasmarhák részt vesznek az ölelésekben, boldogan szunyókálnak a látogatók ölében és még el is szomorodnak, ha eljön a búcsú ideje. Mint minden háziállat, ők is szeretik a vakargatást, de igazán akkor érzik jól magukat, ha párnaként szolgálhatnak valaki számára.

A farmon tejtermékek is kaphatók, a teheneket kézzel fejik és az állatok természetesen sosem kerülnek vágóhídra. Jó itt marhának lenni!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Krishna Cow Sanctuary (@krishnacowsanctuary) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.