Különös hobbi.

A legtöbben összerendezünk a gondolatra, hogy egy egér kutakodjon a kamránkban, szétszórjon mindent, felfordulást csináljon, otthagyja a nyomait a dolgaink között. Egy természetfotós, Rodney Holbrook azonban szokatlan dolgot vett észre, ami felülírta az addigi sztereotípiáját.

Kiderült ugyanis, hogy a fészerében élő egér nemhogy nem csinál rendetlenséget, de épp ellenkezőleg: nagyobb rendet rak, mint egy fizetett takarító.

A férfi felfigyelt ugyanis egy furcsaságra: az íróasztalán hagyott néhány tárgy reggelre szép rendben várta. Először csak azt vette észre, hogy a madaraknak kikészített eleség olyan régi cipőkbe került, amit a fészerben tárolt, ezért úgy döntött, hogy felállít egy kamerát. Miután lencsevégre kapta a kis rágcsálót akció közben, a Walesi Takaros Egér nevet ragasztotta rá. Kíváncsi volt a kis állatka képességeire, ezért különféle dolgokat helyezett éjszakára az asztalra, hogy lássa, képes-e őket felemelni az állat. Az egér gond nélkül pakolta be a dobozba a csipeszt vagy a tálkát.

100-ból 99 esetben a Walesi Takaros Egér rendet rakott éjszaka.

Szinte hihetetlen, de elképzelhető, hogy egyszerűen élvezi ezt a tevékenységet. Ráadásul kiderült, hogy 2019-ben már történt egy hasonló eset ugyancsak Walesben, ami még különösebbé teszi a történetet.

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.