Vaú-vaú!

’The Bellflower’: ez a neve annak a Prestonban működő pubnak, amely már hivatalosan is a legjobb kutyás pub lett az Egyesült Királyságban. A vendéglátóhelyen szalámit, hamburgert, sőt még rákot is felszolgálnak az ebeknek, bármekkora adagban, a kis teáscsészényitől a nagy dándogok fogára valókig.

A gazdik egyszerűen kutyabarát sörrel, borral vagy ginnel enyhíthetik a kedvencük szomját a csapnál. Egy kutyabot könyvtárban pedig botot találhatnak egy kis játékhoz. Sőt, még külön menü is van vasárnaponként a kutyusoknak, ahol a gazdik és ebek közösen élvezhetik az étkezést. Utóbbiak a sör után némi csirkelábat és disznótorost is kaphatnak a tányérjukra.

A legjobb kutyás pubnak választott hely idén már harmadszorra kapott jelölést, most viszont el is nyerte a címe.

Egy hosszú nap után sok gazdinak jól esik itt ücsörögni, másokkal beszélgetni, miközben a kutyusok önfeledten játszanak vagy pihennek. A tulajdonosok nagy gondot fordítanak arra, hogy a kutyusok minél inkább otthon érezzék magukat. Még egy sáros mancsoknak való állomás is létezik a kertben, mert itt senkit sem zavar, ha az eb nem patyolattiszta.

Mondani se kell, hogy a pub rendkívül népszerű a kutyások körében, vannak olyanok, akik az ország másik végéből utaznak ide azért, hogy saját szemükkel lássák a kutyaparadicsomot.

A pubban két szeparált kutyabarát területet is találunk – így, ha az emberek nem akarnak a négylábúak mellé ülni, máshol is élvezhetik az étkezést. A kertben pedig akár 150 vendég is helyet foglalhat, sőt reggelente a hely kibérelhető egy kis kutyatorna céljára.

Forrás: uk.news.yahoo.com, kiemelt kép: SWNS