Kicsit már hangolódhatunk a közelgő Föld napjára, de egyébként sem rossz, ha környezettudatosak próbálunk lenni. Ez a projekt épp ilyen.

Akinek van autója, az tudja, hogy egy idő után akad néhány gumi otthon, amivel nem tud mit kezdeni. Mivel a szemétbe dobni nem szabad, vagy leadja egy arra kijelölt helyen vagy otthon – pincében, garázsban, fészerben – rakosgatja, kerülgeti.

Azonban sokunknak eszébe sem jut – pedig igazán jó ötlet – hogy egy ilyen gumiabroncs segítségével kényelmes fekhely készülhet kutyánk számára. Ami még külön jó benne, hogy tartós, időjárásálló, tehát a kertben lakó kedvencünk számára is ideális lehet.

Az elkészítési idő igazán baráti, előkészítéssel, száradással együtt is mindösszesen két óra.

Mutatjuk, hogyan készítsd.

Amire szükség lesz:

  • 1 db használt gumiabroncs (ezek mérete különböző lehet – a nagyobb kényelmesebb, a kisebb biztonságosabb érzést nyújt bundás barátodnak)
  • tisztítószer, kefe
  • festék (A legjobb vagy a legtovább tartanak az olyan festékek, amelyek kifejezetten gumihoz vagy pvc-hez lettek kifejlesztve. Kaphatók spray formában is, ezért igazán könnyen kezelhetők. Persze sima zománcfestéket is bevethetünk, de arra készülnünk kell, hogy egy idő után – főképp, ha kültéren helyezzük el majd a fekhelyet – rusztikussá válik a festés.)
  • öntapadós filckorongok (bútorok aljára szoktak ilyeneket ragasztani a könnyebb és biztonságosabb mozgathatóság érdekében, bútorboltokban, többekközött Ikeában beszerezhetők – kinti használatnál elhagyhatók)
  • puha párna

Így készítsd:

Alaposan tisztítsd meg a gumit a portól és a zsíros, olajos szennyeződésektől. A barázdák közé szorult kavicsokat is gondosan távolítsd el.

Majd miután teljesen megszáradt, kezdheted a festést. Ha spray-vel dolgozol, gyorsan haladsz majd. A szebb és egységesebb szín elérése érdekében két rétegben vidd fel a festéket a felületre.

Amint a festék teljesen megszáradt, helyezd fel az abroncs egyik oldalára a filckorongokat.

Végezetül jöhet az egész közepébe a párna – és kész!

Ha kültérben tervezed elhelyezni az ágyat, célszerű egy méretében az abroncshoz illeszkedő kerek műanyag vagy fém tálcát, esetleg kutyakosarat beszerezned és azt a párna alá tenni, hogy utóbbit kevésbé érje nedvesség.

https://www.instagram.com/p/1i5UOStr4J/

Forrás és fotók: www.practicallyfunctional.com